Blog

Ilmastoviisas Open Source -dataportaali odottaa hyödyntäjää

- Updated 22.4.2022

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa käytetty dataportaali tuo datavirran asukkaan omaan hallintaan. 

Mittaustiedon kerääminen on nykytekniikalla helppoa, mutta suuri pullonkaula taloyhtiöissä on tiedon hallinta ja jakaminen. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke rakensi oman dataportaalin avoimen lähdekoodin työkaluin. Sen avulla voidaan luoda markkinapaikka, johon halukkaat palvelutarjoajat voivat tuoda tarjolle asumisdataa jalostavia palveluitaan. Asukkaat taas voivat katsella portaalissa omaa dataansa ja jakaa käyttöoikeuksia siihen haluamilleen palveluntarjoajille. 

Open Source-työkalun rakennettua koodia voi hyödyntää kuka tahansa. Käyttöliittymä on React-sovellus, joka toimii hyvin niin mobiililaitteissa kuin tietokoneen selaimella. Taustajärjestelmä on koodattu Pythonilla Django-ohjelmistokehyksellä. 

Kysy lisää Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen dataportaalia pilotoineiden taloyhtiöiden ja asukkaiden käyttökokemuksista 

Timo Ruohomäki
Johtaja, IoT ja Data
puh. +358 40 661 5500
timo.ruohomaki(at)forumvirium.fi

Tutustu koodiin Githubissa

https://github.com/ForumViriumHelsinki/IlmastoviisaatTaloyhtiot

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -dataportaali toimii kuten Applen ja Androidin sovelluskaupat. Tarjolla on asumisen digitaalisia palveluita, ja asukkaat päättävät itse, mitä oikeuksia omasta asunnosta kerättyyn mittausdataan he eri sovelluksille antavat.

Dataportaalin käyttöliittymä tuo asumisen tuottaman datavirran asukkaan omaan hallintaan.

Yhteystiedot:
Aleksi Heikkilä, projektikoordinaattori,
Helsingin kaupunki
aleksi.heikkila(at)hel.fi

Search